Zenei Világnapi programok iskolánkban

2016. október 1. a Zene Világnapja. Ez alkalomból október 3-án hétfőn egész napos programsorozattal várta zeneiskolánk az érdeklődőket, a zenét szerető gyerekeket az Egressy terembe.

Délelőtt játékos hangszerbemutatóval kedveskedtünk a komáromi óvodásoknak, délután ” egész napos” zenehallgatást és zenés vetélkedőt szerveztünk diákjainknak. A nap záróakkordjaként a ” Generációk a pódiumon” gálakoncert került megrendezésre immáron ötödik alkalommal. A koncerten olyan családok, testvérpárok, nagyszülők léptek fel, akik szintén játszanak valamilyen hangszeren, ez adta a program apropóját. A rendezvényt a  Kis vonós zenekar nyitotta, a műsor végén az Egressy Gyerekkar énekelt. 

Szívből gratulálunk a résztvevőknek, sok köszönet a felkészítő tanároknak a gondos és magas színvonalú munkájukért.

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.
X