VI. Vonószenekari Találkozó és Szakmai nap

Az Egressy Béni Zeneiskola hatodik alkalommal rendezte meg a vonószenekari fesztivált a XXVII. Komáromi Napok keretében. A találkozón 4 zenekar vett részt. A szakmai napra zenei pályán tanuló volt növendékeink is meghívást kaptak, (Koppán Kata-Bartók Béla Konzervatórium, Bp.)( Nagy Tünde, Zemplényi Zsófia,és Pethő Marcell- Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Győr) akik kamaraprodukciókkal álltak színpadra. Kimagasló művészi előadásuk nagy sikert aratott a zenekedvelő közönség körében. A műsorszámokat Medveczky Ádám Kossuth – díjas karmester értékelte.Iskolánk mindkét vonószenekara ezüst minősítést ért el Payer Hajnalka és Fekete Patrícia tanárnők vezetésével.Zemplényi Zsófia kiemelkedő hegedűjátékát különdíjjal jutalmazta a zsűri. A rendezvény végén Ambrus Ákos, az Opera nagykövete tartott a résztvevőknek előadást Fel-Vonás címmel.Szívből gratulálunk az eredményekhez és sok köszönet a felkészítő tanároknak a lelkiismeretes munkájukért.

Megosztás

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.

Köszönjük, hogy adója 1 % -val támogatja a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola „Összhang” Közművelődési Alapítványát

Adószámunk: 18601314-1-11

X