Továbbképzés a fúvószenekari munka fejlesztésére

2016. március 19-én, április 2-án, és 9-én, 3 alkalommal tartott pedagógus akkreditált továbbképzést a MAFUMASZ, azaz a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség iskolánkban, az Egressy Teremben. A Metronóm Kht égisze alatt, Szabó Ferenc tanár úr (a MAFUMASZ elnöke) szervező munkájának köszönhetően valósult meg ez a szakmai program, ami nagy segítséget nyújtott az aktív karmesteri feladatokat ellátó kollégák számára.
Az előadásokat Markovics Gábor és Horváth Adrián a MAFUMASZ elnökségi tagjai, valamint Szabó Ferenc tartották.

A program témái közül a fúvószenekari zenetörténeti és repertoár alapismeretek, a hangszerelés, és a vezényléstechnikai ismeretek kerültek előtérbe.
A kurzusra több magyarországi és szlovákiai városból is érkeztek résztvevők.
Az április 9-i továbbképzésen a vezényléstechnika elsajátítására a Pro Urbe díjas Egressy Fúvószenekar biztosította magas színvonalú játékával a közvetlen élőzenét Szabó Ferenc irányításával.

Gratulálunk a zenekar tagjainak és köszönjük Horváth Csaba, Miklós Attila, és Wéhner Ágnes segítségét is.

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány

örömmel fogadja minden komáromi és környékbeli zeneszerető és a helyi kultúra fejlesztése iránt elkötelezett támogatója adójának 1%-os felajánlásait.

Adószám: 18601314-1-11

Megtisztelő támogatását ezúton is, illetve előre is köszönjük!

X