Pro Urbe Díjat vehetett át iskolánk hegedűtanára Hegedüs Béla Tanár Úr

Pro Urbe Komárom Díjban ez évben Hegedüs Béla és Nagy Sándor pedagógusok, Szabó József citerakészítő mester, népzenész, hagyományőrző, az Evangélikus Kórus, valamint a Monostori Kulturális Egyesület részesült.

Hegedüs Béla pedagógusHegedűs Béla

A zenetanárképzőt Győrben végezte brácsa és ének-zene szakon. Már fiatalon megismerkedett a hangszeres népzenével, 15 éven át kísért néptánc együtteseket, zenélt táncházakban prímásként. 1982 óta tanára a komáromi zeneiskolának, tanít hegedűt és szolfézst, emellett 1996 óta tagja a Győri Nemzeti Színház zenekarának is. A komáromi Brigetio Kamarazenekar oszlopos tagja. Fontos szerepet vállal az utánpótlás nevelésében, óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló hangszerbemutatók lelkes előadója. Célja, hogy megszerettesse a gyerekekkel a zenét, hogy minél hamarabb felfedezzék a társas muzsikálás örömét.

Szívből gratulálunk a komoly  elismeréshez!

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.
X