Pedagógus- napi elismerések

Nagy örömmel adjuk hírül, hogy pedagógus-nap alkalmából a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elismerő oklevélben részesítette Bellus Dorottya korrepetitor-zongoratanárt, és Horváth Csaba tubatanárt.

Szívből gratulálunk!

Bellus Dorottya, Horváth Csaba

Bellus Dorottya 2005 januárjától a komáromi Egressy Béni Zeneiskola zongoratanára és korrepetitora. Kiemelkedő zongorakísérői tevékenysége szinte az első koncertek, versenyek alkalmával megmutatkozott. Művészi játékát minden tanári hangversenyen hallhatta a komáromi közönség, tökéletes stílusérzékével, kiváló technikájával kivívta az elismerést kollégái körében is, szívesen játszanak vele kamaraegyüttesben, vagy akár négykezes produkcióban. Az elmúlt 3 évben több konzervatóriumba sikeresen felvételiző diákunkat is segítette kimagaslóan magas színvonalú korrepetitori munkájával. Zenepedagógiai tevékenységét növendékei több rangos versenyen elért eredménye dicséri. Városi rendezvények állandó szereplője szólistaként, korrepetitorként, és felkészítő tanárként egyaránt.

Horváth Csaba tubatanár 2011 szeptemberétől dolgozik az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában. Kitartó, elkötelezett munkájával, hatékony pedagógiai módszereivel, megnyerő személyiségével az elmúlt 6 évben az egyik legnépszerűbb hangszercsoporttá tette a rézfúvós tanszakot. Művésztanári koncertjeinken rendszeresen fellép, a komáromi közönség nagy örömére szívesen játszik könnyűzenei produkciókban is, mint basszusgitáros. Folyamatosan készíti fel növendékeit a zenekari munkára is, több diákja már oszlopos tagja az Egressy Fúvószenekarnak. Gondos, lelkiismeretes felkészítő tanári munkáját többek között növendékei kamarazenei sikerei, a Sistrum versenyeken elért eredményei, a bábolnai rézfúvós versenyen szerzett arany minősítései bizonyítják. Segítőkész munkatárs, amit folyamatosan bizonyít kollégái számára, diákjai tisztelik, becsülik, igazi tanáregyéniség.

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.
X