Kóruskoncert az Egressyben

2016. április 11-én kóruskoncertre várta iskolánk a zeneszerető közönséget. Szakál Ágnes szavalatával kezdődött a rendezvény a Magyar Költészet Napja alkalmából. Hozák Adrienn igazgatónő köszöntötte a vendég kórusokat Észak- és Dél – Komáromból.

A programról  a Komáromi Televízió készített összeállítást. 


Résztvevő kórusok:
Jókai Mór Alapiskola Kicsinyek Kórusa, Észak-Komárom
kórusvezető: Pfeiferlik Annamária

Marianum Egyházi Iskolaközpont
„Schola Mariana Nagyok Kórusa”,  Észak- Komárom
kórusvezető: Orsovits Yvette

Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola Kórusa, Komárom
kórusvezető: Belsőné Baranyi Gizella

a házigazda Egressy Béni Zeneiskola Gyerekkara, Komárom
kórusvezető: Hozák Adrienn
Ezt követően Miklós Józsefné karnagy nyitotta meg a hangversenyt.A koncertet Bagóné Erzse Dóra konferálta. 100-nál is több gyermek énekelt színes, változatos műsorral kedveskedve a hallgatóságnak. Többek közt népdalfeldolgozások, kánonok, Kodály Zoltán, Szőnyi Erzsébet, Kocsár Miklós és Balázs Árpád gyerekkari művei hangzottak el. A programon jelen volt Hamrák Zsófia Komárom Város kultúrájáért felelős tanácsnok asszonya is.
A koncert végén a hagyományoknak megfelelően közös énekkel búcsúztak a kórusok.

Sok köszönet Mátesz Éva és Domonkos-Hersics Diána tanárnőknek a segítő szakmai munkáért.
Gratulálunk minden résztvevőnek a színvonalas produkciókhoz!

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány

örömmel fogadja minden komáromi és környékbeli zeneszerető és a helyi kultúra fejlesztése iránt elkötelezett támogatója adójának 1%-os felajánlásait.

Adószám: 18601314-1-11

Megtisztelő támogatását ezúton is, illetve előre is köszönjük!

X