In Medias Brass Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Verseny Szentendrén.

Immár második alkalommal, 2019. április 12. és 14. között került megrendezésre az In Medias Brass Rézfúvós Kamarazenei Fesztivál és Verseny Szentendrén. A verseny célja a fiatal generáció zenei nevelése, a zeneiskolai és középiskolai rézfúvós kamarazene-oktatás fejlődésének elősegítése és fontosságának hangsúlyozása és a magyar rézfúvós kamarazenei hagyományok ápolása.

Az idei évben a verseny a zeneiskolák és szakgimnáziumok különböző rézfúvós formációit szólította meg. A megmérettetésre 19 együttes jelentkezett, közel 100 versenyzővel.

Zeneiskolánk rézfúvós kamaracsoportja nagy örömünkre különdíjat vehetett át Horváth Csaba tanár úr felkészítésével.Az együttes tagjai:Vida Vendel, Vida Mátyás, Török Gergő, Goján Szabolcs, és Nagy Nimród.

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.

Köszönjük, hogy adója 1 % -val támogatja a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola „Összhang” Közművelődési Alapítványát

Adószámunk: 18601314-1-11

X