EAR Együttes koncertje

2015. szeptember 15-én az Egressy Terem adott otthont a nemzetközi szinten is elismert EAR együttes koncertjének,ami igazi kuriózumnak számított a komáromi közönség körében. A koncerten hallható volt shakuhatchi, didgeridoo,tilinkó, ocarina, flóta,és különböző ütőhangszerek elektronikus kísérettel.
Az EAR Együttes egyesületi formában 1991 tavaszán jött létre azzal a céllal, hogy meghonosítson egy új műfajt Magyarországon, az akusztikus, és az elektroakusztikus hangszerek, zenei eszközök együttműködését, a kortárs zene legújabb területén.Legfontosabb céljuk a kutatás, a hangszerek, az elektronika, az akusztika új kapcsolatainak keresése és a kompozíciókban való  elhasználása. Ebben a tevékenységünkben is szorosan kapcsolódunk a Magyar Rádió elektroakusztikus zenei stúdiójához, s szeretnénk a legújabb nemzetközi eredményekkel is  megismerkedni és azokat Magyarországon is bemutatni.
Az együttes tagjai:
  • Kővári Eszter Sára – énekművész
  • Matuz István – Kossuth- és Liszt-díjas, Kiváló Művész, egyetemi tanár,fuvolaművész
  • Horváth István –, Erkel-díjas hangmérnök
  • Szigeti István (Erkel–díjas) zeneszerző, elhangzik két műve az előadáson
  • Pintér Gyula – (Erkel–díjas) zeneszerző
  • Fülep Márk –fuvolaművész, kétszeres Artisjus-díjas, Lajtha -díjas előadóművész
  • Sugár Miklós– az együttes művészeti vezetője ,Erkel Ferenc-díjas, Bartók–Pásztory-díjas zeneszerző, karmester.
A koncert nagy sikerrel zajlott, sok köszönet a program megvalósításáért Horváth Krisztinának, aki a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársaként sikeres pályázati forrásból támogatta a rendezvényt.
Az anyagi segítséget a Nemzeti Kulturális Alap nyújtotta.

ALAPÍTVÁNYUNK

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány 1993-ban kezdte meg működését. Létrehozói az Egressy Béni Zeneiskola és a Garabonciás Néptáncegyüttes.

EGRESSY TEREM

A 120 fő befogadására képes, színházi előadások fény- és hangtechnikai kiszolgálására is alkalmas, hangversenyzongorával, külön utcai bejárattal és kiszolgáló helyiségekkel rendelkező, kiváló akusztikájú koncertterem.

ISKOLÁNRÓL

Az iskolaév – az általános- és középiskolás gyakorlatot követve – két félévből áll, melyek után nyári szünet következik. A zeneiskolai oktatás szeptemberben kezdődik, és az általános iskolai tanévzárás előtt fejeződik be.

Az „Összhang” Közművelődési Alapítvány

örömmel fogadja minden komáromi és környékbeli zeneszerető és a helyi kultúra fejlesztése iránt elkötelezett támogatója adójának 1%-os felajánlásait.

Adószám: 18601314-1-11

Megtisztelő támogatását ezúton is, illetve előre is köszönjük!

X